Kwaddranttheater per direct gesloten

adminNieuws

ZOETERMEER – Het Kwadranttheater is gisteren met onmiddellijke ingang voor gebruik gesloten omdat de veiligheid in het geding was. Dat laat de gemeente Zoetermeer weten. De huidige brandmeldingsinstallatie werkt niet meer, ondanks allerlei pogingen om deze installatie draaiende te houden.

In eerst instantie bestond er nog de hoop dat de huidige installatie het zou volhouden tot de nieuwe brandmelders worden opgeleverd. Deze worden op 19 augustus geplaatst. De werkzaamheden zullen dan naar verwachting tot eind september duren.

 

De hoofdgebruiker van het pand, Stichting Greg en Baud Productions, is gisteren op de hoogte gebracht van de sluiting. Ook andere gebruikers worden spoedig geïnformeerd. ‘Een meevaller is dat het momenteel vakantie is, een periode waarin niet veel van het Kwadranttheater gebruik wordt gemaakt’, aldus een woordvoerder van de gemeente omdat in september repetities en voorstellingen weer beginnen, wordt zo spoedig mogelijk met gebruikers bekeken welke gevolgen er voor hen zijn, en of er ter overbrugging tot eind september alternatieven in beeld kunnen worden gebracht.