Toneelgroep Tintel speelt na 20 jaar weer in de Graanschuur

adminNieuws

REGIO  |   22 november 2012  |   Door Wolly, dichtbij-meeschrijver
ZOETERMEER – Toneelgroep Tintel treed vanaf het begin van hun bestaan op in De Graanschuur, later werd dit het Stadstheater. Nu na 20 jaar speelt Toneelgroep Tintel op het oude nest het Pietenstuk “Crisis in de Pepernotenfabriek”. Komt het zien!

Vanaf het prille begin van Toneelgroep Tintel in 1979 is het theater De Graanschuur het huistheater van de vereniging. Hier werd tal van keren met veel plezier opgetreden, maar helaas sloot in 1992 De Graanschuur haar deuren en verhuisde Toneelgroep Tintel haar voorstellingen naar het Stadstheater. Het vertrouwde gevoel van de Graanschuur wordt gemist, maar het Stadstheater heeft haar charmes en veel mogelijkheden. In 1993 werd nog eenmaal in De Graanschuur gespeeld, waarna een faillissement van de toenmalige eigenaars definitief een einde leek te maken aan optredens in De Graanschuur.
Momenteel is onder De Graanschuur een schitterend restaurant gehuisvest (restaurant 1892), en de theaterzaal bestaat nog steeds. Op 2 december 2012 speelt Toneelgroep Tintel, na 20 jaar, opnieuw in De Graanschuur met het pietenstuk: “Crisis in de pepernotenfabriek”. Dit stuk zit vol spannende en grappige elementen: een gemene directeur die vieze pepernoten maakt, een loeiende HoofdPiet en nog veel meer spannends…. Kom dit beleven samen met de pieten! Ieder kind krijgt na
afloop iets lekkers.
We spelen het stuk op 2 december in de theaterzaal van restaurant 1892 (voorheen De Graanschuur) in de Dorpsstraat 74a, Zoetermeer, aanvang 14:30 uur. Reserveren kan via tintel@toneelgroep-tintel.nl of op telefoonnummer 06-46005765 (na 17:00 uur), maar het is ook mogelijk om op 2 december een kaartje aan de kassa kopen.
Meer informatie over Toneelgroep Tintel is te vinden op http://www.toneelgroep-tintel.nl/ en op de Tintel Facebookpagina.